2009-04-17

fordømt hell give em helle WIPE EM OUT

til Bakken Bears i torsdagens 2. finalekamp i Svendborg Idrætscenter var kendsgerningerne der stod malet i skuffede Svendborgspilllers ansigter efter kampen.

Bakken kom til Svendborg uden headcoach Mads Sigersted der var blevet syg forinden afrejsen og i stedet havde Steffen Wich overtaget dirrigentstokken og måske var det derfor at Bakken kom ud med mere energi end kaninerne. Ihvertfald kom Bakken bedst ud men Svendborg gjorde virkelig hvad de kunne for at følge med godt bakket op af en næsten fyldt hal med over 1000 stemningsfyldte tilskuere. Ivo og Big Chris åbner ballet med hver deres points efter godt indspil, Miskovic, Jensen og Thuesen følger op for Bakken og for kaninerne er det Andreas med masser af energi og 6 points samt Johnell og Troels. Stillingen efter en meget lige 1. periode 18-23. Det var tydeligt at Bakkens store samtaleemne havde været Johnell. Der blev dobbeltteamet på ham hele tiden og konstant byttet mand mand således Johnell havde meget svært ved at komme til sit frygtede skud. Ligeledes dækkede Bakken meget tæt på samtlige og hårdt fysisk. Dog var det Ivo der alene i 1. periode fik tilkendt 3 personlige fejl og måtte bænkes efter kun 6 minutter. Jakob kom på banen og spillede en flot kamp.

I 2. periode kom Bakken også bedst ud og laver et lille run men brænder samtidig tre straffekast i træk ved Miskovic og Nybroe. Svendborg forsøger at hænge på men lader sig påvirke af de mange fejl de bliver idømt og det kan aflæses på spillet, hvor focus desværre lå mere på dommernes præstationer end på spillet på banen. Jacob gør en rigtig god figur og det samme gør Billy der får mere plads i 2. periode, hvor opdækningen af Johnell bliver intensiveret yderligere. Billy således med 9 points i perioden. Skarpskytten Niels Degn bliver også bragt i spil men misser alle sine forsøg der ellers var på frie skud. Bakken vinder kritiske 5 minutter i 2. 7-16 og Svendborg er bagud ved pausen 36-49. Det var forsvaret hos kaninerne der haltede og næsten i hvert angreb lykkedes det for bjørnene at få mere end en chance. Kaninerne blokkede ikke ud og manglede i den grad Ivo der var bænket pga. fejlproblemer.

Fra starten af 2. halvleg blev al brokkeriet og focus på dommerne gemt af vejen i kaninlejren. Flot og pågående spil og masser af angreb direkte på Bakkens kurv viste sig at være vejen frem. Bakken lavede nu masser af fejl, de blev ihvertfald dømt, og kaninerne laver et run på 15-6 og nu er stillingen næsten lige, 51-55 efter 5 minutter. Det er især Billy der viser styrke i angrebet men også Troels og Johnell bidrager til points. Bakken laver kun 15 points i 3. periode og kaninerne 21 og før sidste periode er stillingen således 57-64.

Sidste periode starter Bakken lige op med at score to trepoinsscoringer ved Jensen og Thuesen så Svendborg er bagud med 12. Ivo kommer igen på banen og insidespil til ham og sikre 6 points samt to sikre straffe. 6 brændte straffe til Bakken og til slut i kampen er kaninerne kun nede med 5. Martin sætter også en treer med godt et minut tilbage men lige efter napper Clarke en vigtig rebound som han selv scorer på 75-82 og kampen synes afgjort. Dommerpræstationen går stadig spillerne på og utilfredshed fra Mariegaard udmynter sig i en teknisk. To straffe og bolden ved midten til Bakken. Svendborg var ikke i stand til at slutte som Bakken gjorde det i 1. finale og taber 79-85.

Kaninerne spillede en dårlig kamp men taber kun med 6 og mulighederne er stadig til stede for reducering på mandag i Århus og hvis det sker måske udligning næste torsdag i kaninhulen. Alt kan stadig ske, serien er på 7 kampe...

Vi ses i Århus på mandag kl. 19.15 eller på DK4.

Topscorer for kaninerne blev Billy med 21, Johnell 17, Höger 13, Andreas 8, Halling 6, Mariegaard 5, Jakob og Søren hver 4, Niels Degn et enkelt straffe.

For Bakken var det Martin thuesen og Miskovic med hver 13, Clarke og Christoffersen 11, Jensen og Bell hver 9.

Kampen starter meget lige men med kaninerne i den styrende rolle. Der bliver spillet meget fysisk i begge ender af banen og med et meget tændt Svendborgmandskab der spiller flot angrebsspil og tydeligt er meget opsat på, at det nu skal være slut med alle de Bakken sejre i slutspillet. Flere flotte aktioner fra såvel Johnell men også fra Ivo der må finde sig i, at især Buur vikler sine lange arme ind under Ivo's. I flere situationer ser det ud som om der virkelig er tale om kluddermor. Kaninerne er oppe med +5 lige inden slut på 1. men Bakken slutter bedst og scorer inden buzzeren således 1. slutter 19-21

2. periode starter med et flot tip fra Johnell efter en misset treer fra Billy der endnu ikke var kommet på tavlen. Johnell springer ganske enkelt over samtlige af de store drenge, deriblandt Christoffersen og tipdunker bolden i. Herefter brænder Svendborg 4 lay-ups i træk og det koster samtidig med at Buur er noget ude med riven efter Ivo. Her midt i 2. fører Bakken med 6 og Troels får endnu en fejl idømt. Bakken får mere end 2 chancer i denne periode på deres angreb, Svendborg får ganske enkelt ikke fat i rebounden men Troels sætter en treer og kampen er helt lige 38-38. Troels får sin 3 fejl. Miskovic slutter perioden med et helt frit lay up og 42-43. Johnell har 15 points ved halvleg og er den dominerende spiller hos kaninerne. Billy er slet ikke kommet i gang i kampen endnu.

Efter pausen er kaninerne længe om at komme i gang. Således scores de første 2 points af Johnell efter en scoringsfattig start på 3 minutter. Bakken presser her fra starten af 2. halvleg men Svendborg er gode til at spille sig ud af presset og Martin sætter to sikre trepointsscoringer og dermed et 0-8 run til kaninerne. Søren spiller meget flot forsvarsspil og trækker flotte angrebsfejl på Bakken. Halvvejs i 3. forkramper kaninerne meget i angrebet og igen er det Søren der må vise vejen med flotte angrebsrebounds. Andreas stepper igen op med en flot scoring med ryggen til kurven og Jacobsen får sig en usportslig fejl ved at være sidste mand der forsøger at stoppe Johnell i et fast break. 2 sikre fra linjen og bolden i siden. Kaninerne er oppe med 8 med 1 min. igen og med 5 inden sidste periode.

Det er efterhånden gået op for Bakken at hvis denne kamp skal vindes så skal der fightes noget mere end normalt. Jacobsen fighter men får også sin 4. fejl lige i starten af perioden. Ligeledes har Jens Jensen 4 og Ivo får også sin 4. lige i starten af sidste periode. Ivo kommer ud og Andreas igen på banen, hvor han starter ud med at hente en meget stærk rebound. Med 6 minutter igen får Bakken stadig for mange forsøg fordi Ivo er ude og Svendborg har mere end svært ved at hente rebounds. Stillingen er her 62-63. Ivo kommer igen på banen og i en reboundsituation bliver han brutalt trukket rundt og lander på ryggen. Det stod vist en bornholmer i vejen. Ivo bliver liggende med store smerter i ryggen men kommer i spil igen. Dog blot for at blive fejlet ud med en igen meget tynd dømt angrebsfejl. Den var ikke en finale værdig. 3 minutter igen og kaninerne er oppe med +10.

De sidste 1 min og 53 sekunder bliver forbudt for børn. Kaninerne fører med 10 og hvis hovedet holdes koldt bør kampen køres hjem. Mulighederne har nok aldrig været større. Alligevel kommer Bakken stærkt igen og med to trepoinsscoringer fra Bell, et helt vanvittigt skud der aldrig burde havde gået i, og fra Jacobsen samt en to'er fra Miskovic er kampen igen lige. Svendborg har derefter tre turnovers pga. stærkt Bakkenpres og Bakken fører med 6 sekunder med et points. Andreas scorer på en friløber efter time-out og hvor Bakkens focus lå på Johnell og kaninerne er oppe med 1. Bakken timeout og bolden ved midten. 3 sekunder igen og Andreas Jacobsen får bolden efter at Bakken havde fået at vide, hvorledes det sidste set-play skulle foregå. Ganske som beordret af Mads Sigersted gjorde Bakken og Andreas Jacobsen sætter et meget presset skud. Bakken vinder med en, 84-83.

For kaninerne blev Johnell den mest scorende med 32, Ivo med 13 og 12 rebounds, Troels med 12, Billy 9, Andreas 8, Martin 7 og 2 til Jakob.

For Bakken var det Andreas Jacobsen med 24 og Bell med 14.

Et bittert nederlag for kaninerne der dog burde havde lukket kampen for de var på dagen og langt hen i kampen det bedste hold. Bakken har bare prøvet det så mange gange og igen i dag gik de hele vejen.

Kaninerne må op igen og være helt klar til på torsdag, hvor serien kommer til Svendborg Idrætscenter med kampstart kl. 19.15 og igen direkte på DK4, hvor ingen af de tre eksperter spår Svendborg en chance. Kaninerne skal nok vise noget andet og det starter på torsdag.